900 g cizrny
2 stroužky česneku utřeného
4 lžíce petržele zelené hladkolisté nasekané
2 č lžč. mletého kuminu (římského kmínu)
250 g cibule jemně nasekané
6-8 lžic strouhanky
sůl asi 1 ¼ č. Lžč.
Trochu čerstvé máty nebo koriandru nasekané (nemusí být)
Cizrnu rozmixujeme v mixéru. Poté cizrnu smícháme se zbytkem ingridiencí.
Směs by měla být hustá a krémová.
Vytvarujeme kuličky , nebo malé karbenátky. Vložíme na 30. minut do lednice, aby se zpevnily.
Rozehřejem tenkou vrstvu oleje a smažíme z obou stran do zlatova.
(Nebo můžem jen opéct na malém množství oleje z obou stran a dopéct v troubě na 170 stupňů po dobu 7 minut.) Pokud pouze smažíme , hotové vložíme na papírové ubrousky a zbavíme přebytečného oleje.
Podáváme teplé s bramborami a míchaným salátem, nebo uvnitř teplého pita chleba s nasekaným ledovým salátem,plátky rajčat popř. I cibule s jogurtovým dresinkem. |