400 g plechovka cizrny, propláchnutá a odkapaná nebo 240 g uvařené cizrny šťáva z půlky citronu (malého raději i míň šťávy, dá se vždy přidat!!!!)
2-3 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
1 střední nebo větší stroužek utřeného česneku
½ č.lžč. mletého římského kmínu (ne našeho !!!!)
hladkolistá petrželka na ozdobu (pokud máte rádi i víc)
1 ½ lžíce tahini – nemusí být ( nechybí chuťově)

Prvních pět ingridiencí dejte do robotu a rozmixujte. Přidejte trochu vody (pokud chcete uskladnit v lednici dejte převařenou) tak aby směs nebyla tuhá,ale aby se ještě dala namazat na chleba nebo nabrat jako dip.
Servírujte zastříknuté olejem a posypané nasekanou petrželkou. V lednici vydrží až pět dní.

Podávejte jako pomazánku na chléb či jiné pečivo, s tortila chipsy nebo drobným slaným pečivem a zeleninou nasekanou na špalíčky (mrkev, celer řapíkatý, paprika..) jako dip, hodí se i k pita chlebu.