2 kostky bílého tofu (asi 400 g)
marináda: 4 LŽC sojové omáčky shoyu
1 ½ – 2 člžč. sušeného česneku v prášku
½  člžč. sladké papriky
1 člžč. Italských bylinek ( může být i brusčeta) nebo zeleninové vegety
½ člžč. Sušeného droždí ( není nezbytně nutné)
1 člžč. Sušeného cibulového prášku (nemusí být )
2 LŽC olivového oleje

Smícháme všechny ingridience na marinádu.

Totu kostku rozřízneme podélně a pak na kousky. Z jednoho balení asi 40 kostek, tzn. ze dvou balení pro 4 osoby máme 80 kostek.

Nakrájené tofu a marinádu smícháme a necháme zaležet v lednici 2 hodiny nebo 1 den. Troubu zahřejeme na 175 stupňů, tofu rozložíme na pečící papír na plech a pečeme 15 minut. Ihned podáváme, dokud jsou kostky křehké a šťavnaté, pokud se nechají vychladnout jsou tuhé až gumové.

Kostky můžem opéct i na teflonové pánvi bez přidávání oleje (jen v marinádě).

Podáváme s bramborem, sojanézou nebo jiným dresinkem a salátem, nebo se zelím a knedlíkem, s grilovanou zeleninou a těstovinami i jinde místo kuřecího masa.