Tofu kostky pečené (4 porce)
2 kostky bílého tofu (asi 400 g) marináda: 4 LŽC sojové omáčky shoyu 1 ½ – 2 člžč. sušeného česneku v prášku ½ člžč. sladké papriky 1 člžč. Italských bylinek ( může být i brusčeta) nebo zeleninové vegety ½ člžč. Sušeného droždí ( není nezbytně nutné) 1 člžč. Sušeného cibulového prášku (nemusí být ) 2 LŽC olivového oleje Smícháme všechny ingridience na marinádu. Totu kostku rozřízneme podélně a pak na kousky. Z jednoho balení asi 40 kostek, tzn. ze dvou balení pro 4 osoby máme 80 kostek. Nakrájené tofu a marinádu smícháme a necháme zaležet v lednici 2 hodiny nebo 1 den. Troubu zahřejeme na 175 stupňů, tofu rozložíme na pečící papír na plech a pečeme 15 minut. Ihned podáváme, dokud jsou kostky křehké a šťavnaté, pokud se nechají vychladnout jsou tuhé až gumové. Kostky můžem opéct i na teflonové pánvi bez přidávání oleje (jen v marinádě). Podáváme s bramborem, sojanézou nebo jiným dresinkem a salátem, nebo se zelím a knedlíkem, s grilovanou zeleninou a těstovinami i jinde místo kuřecího masa. |