250 g špaldové mouky celozrnné jemně mleté
150 -160 g tuku
50g třtinového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
Sypké suroviny smícháme,přidáme měkký tuk (je potřeba tuk vyndat předem z ledničky a nechat ho změknout). Vše dohromady spojíme do těsta, které necháme v chladničce nejméně 2 hodiny (klidně i přes noc) odpočinout.
Poté těsto tvarujeme do tvaru rohlíčků tak, že hmotu vyválíme na tenké proužky (válečky), které oddělujeme po 4-5 cm.
Rohlíčky umístíme nejlépe na pečicí papír nebo plech vytřený tukem. Pečeme při teplotě 150 °C asi 13-15 minut (podle tloušťky rohlíčků) do růžova(ne víc!!).
Stačí když jsou okraje rohlíčků růžové.
Hotové rohlíčky ještě teplé (ne úplně horké, jinak se lámou) můžeme obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Pozn. Přírodní cukr nelze koupit mletý, jen krupice, umelem ho v mixéru. |